Inkoopproces

Wij zorgen voor het hele proces en organiseren alles voor u.

Wij werken eraan om u de perfecte woning te presenteren. Wij bieden een uitgebreide beheeroplossing, zodat u zich nergens zorgen over hoeft te maken. Wij begeleiden u gedurende het hele proces en lossen alle twijfels op die kunnen ontstaan.

PROFESSIONALS BETROKKEN MET U

Onze belangrijkste doelstelling is dat de aankoopervaring van uw woning bij ons stressloos verloopt.

EXPERTS IN ONS VAKGEBIED

Wij richten ons op het aanbieden van het type woning dat u zoekt in de beste gebieden van het noorden van de Costa Blanca.

ONDERHANDELINGSCAPACITEIT

Onze deskundige makelaars zullen voor u onderhandelen om de beste voorwaarden te krijgen bij de aankoop van uw huis.

Wij zorgen voor het hele proces en organiseren alles voor u

icon

01 Selectie

icon

02 Bezoeken

icon

03 Reservering

icon

04 Contract

icon

05 Notaris

icon

06 Aftersales

01

Selectie

Bij AREA Costa Blanca luisteren we naar u en maken we een uitgebreide selectie om de beste woningen te lokaliseren op basis van uw criteria en behoeften. Het is belangrijk om de kenmerken van elke woning te kennen en wij zullen u van elk detail op de hoogte brengen.

02

Bezoeken

Bij AREA Costa Blanca laten we u niet alleen de eerder geselecteerde woningen zien, maar delen we ook graag met u de pareltjes die ons gebied kent. Er zijn vele hoekjes te ontdekken en als u wilt kunnen wij het u laten zien!

03

Reservering

Bij AREA Costa Blanca organiseren we het RESERVATIE document, (dat wordt ondertekend door de koper en het makelaarskantoor), om de geselecteerde woning van de markt te halen en het aanbod door te geven aan de verkopers. Op dit moment wordt er een betaling gedaan op rekening van € 6000, die in bewaring wordt gehouden door het makelaarskantoor.

04

Contract

Bij AREA Costa Blanca organiseren en vertalen we het CONTRACT, dat vooraf wordt beoordeeld door de partijen (en door uw advocaat als dat het geval is). Op het moment van ondertekening wordt een betaling van 10% van de overeengekomen verkoopprijs gedaan.

05

Notaris

Bij AREA Costa Blanca organiseren wij samen met de NOTARIS de akte van de woning. Op dit moment is de volledige betaling van de openstaande bedragen verschuldigd. Wij helpen bij het beheer van het hele proces, (registratie van de akte, betaling van de belastingen, inning van de akte zodra deze is geregistreerd...).

06

Aftersales

Bij AREA Costa Blanca staan we tot uw beschikking voor wat u nodig heeft. Ons werk eindigt niet met de verkoop van de woning, maar is net begonnen. Het leven zit vol met momenten, met emoties... en die willen we graag met u delen.

DOCUMENTATIE VEREIST BIJ DE AANKOOP VAN EEN WONING
  • ID. of PASSPORT. In het geval van buitenlanders is het noodzakelijk om het N.I.E. (Identificatienummer voor Vreemdelingen) voor te leggen.
  • Bankrekening, bij voorkeur Spaans, hoewel ook Europese bankrekeningen worden geaccepteerd.
  • In AREA Costa Blanca helpen wij u graag bij het aanvragen van de N.I.E. en het openen van de bankrekening.
ALGEMENE KOSTEN VOOR DE AANKOOP VAN EEN WONING
  • NOTARIS EN REGISTER: Ongeveer tussen de € 1.100 en € 2.500, afhankelijk van het pand, de verkoopprijs... Het exacte bedrag wordt berekend door de notaris op de dag van de ondertekening van de akte. Dit bedrag wordt bij de notaris gedeponeerd zodra de akte van verkoop is geformaliseerd.
  • ADMINISTRATIEVE KOSTEN: Ongeveer € 375. Dit bedrag wordt bij de notaris gedeponeerd zodra de akte van verkoop is geformaliseerd.
  • OVERDRACHTSBELASTING, (I.T.P.): 10% van de waarde van het onroerend goed. Indien het onroerend goed nieuw wordt gebouwd (nieuwbouw), dan dient de Actos Juridicos Documentados belasting (A.J.D. of stempelrecht) te worden toegevoegd, hetgeen overeenkomt met 1,5% van de waarde. Dit bedrag wordt gedeponeerd bij de notaris die belast is met het beheer van de betaling van de belastingen zodra de verkoopakte is geformaliseerd.
  • In het geval dat u een hypotheek nodig heeft, moet een kleine financiële uitgave worden toegevoegd. Bij AREA Costa Blanca helpen wij u graag bij het beheer van de hypotheek. Wij werken samen met de beste financiële instellingen.
CONTACT met AREA Costa Blanca

Onze medewerkers zijn altijd beschikbaar. Bij eventuele vragen, of gewoon om even kennis te maken… contacteer ons en wij gaan u graag van dienst zijn.

Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht

Deze site gebruikt cookies om u de beste gebruikerservaring te bieden. Als u doorgaat met browsen, geeft u uw toestemming en accepteert u ons cookiebeleid.

Ik ga akkoord Meer informatie